Halsnæs Forsyning har nu et komplet overblik over trykket i netværket med NB-IoT-sensorer

Halsnæs Forsyning har i nogen tid haft udfordringer med overvågning af trykket i distributionsnettet. Udfordringerne opstår, når forsyningsselskabet skal reagere på henvendelser fra kunder, hvilket fører til tidskrævende søgninger, der ofte er forgæves, fordi det er svært at identificere kilden til problemet.

Tre specifikke krav til løsningen

Halsnæs Forsyning ledte efter en løsning, der kunne hjælpe med at overvåge vandtrykket på tværs af 21 sektionsbrønde. Derudover havde de også andre krav til løsningen.

"Det var vigtigt for os, at den løsning, vi fandt, kunne leve op til vores specifikke krav," siger Mikkel Nielsen, COO i Halsnæs Forsyning. Han fortsætter:

"Først og fremmest havde vi brug for sensorer, der kunne placeres i et stort geografisk område uden tilslutning til elnettet. For det andet skulle sensorerne være kraftige nok til, at signalerne kunne trænge igennem låg af støbejern og komposit, så vi kunne være sikre på at modtage data fra dem. Og for det tredje ønskede vi en fuld integration af data fra sensorerne til vores eksisterende it-system."

AVK leverer trådløse NB-IoT-sensorer med integreret API

I første omgang leverede AVK NB-IoT-sensorer til fem sektionsbrønde. Fire sensorer blev installeret i brønde med støbejernslåg, og én sensor blev installeret i en brønd med kompositlåg. Alle fem sensorer fungerede upåklageligt og sendte de vigtige data fra trykmålingerne til forsyningsselskabet.
 
Derfor besluttede Halsnæs Forsyning, at der skulle installeres yderligere 16 sensorer i de resterende vigtige sektionsbrønde. Nu kan driftslederen hurtigt få et overblik over vandtrykket i netværket. Baseret på oplysningerne fra sensorerne kan trykket kontrolleres direkte i IT-systemet, og herfra kan det afgøres, om trykket er korrekt i henhold til forudindstillingerne. På den måde kan det også afgøres, hvorvidt det aktuelle problem skyldes forhold i distributionsnettet – og det sparer både tid og unødvendig kørsel.

Halsnæs Forsyning

Husstande: Omkring 21.000
Medarbejdere hos vandforsyningen: 77
Årlig drikkevandsproduktion: ca. 620.000 m3
Forsyningslinjer: ca. 200 km

Hvad er AVK Smart Water?

Løsningen indeholder både digitale sensorer og en software-platform. De batteridrevne IoT-sensorer indsamler og aflæser data fra distributionsnetværket, og software-platformen visualiserer kompleks data og gør det mere overskueligt.

Læs mere

Produkter

AVK Smart Water IoT-sensorer

Ved hjælp af NB-IoT kan AVK sikre dig den bedst mulige dækning samt en pålidelig overførsel af data mellem enheder.

Animation

Monitorering med AVK Smart Water

AVK Smart Water har udviklet et koncept, hvor IoT-enheder installeret på AVK’s standardventiler og brandhaner monitorerer forsyningsnettet og indsamler data. Her kan du se, hvordan løsningen kan bidrage til reduceret vandspild, øget effektivitet og bedre overblik.
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved at besøge vores hjemmeside giver du samtykke til, at vi bruger cookies som beskrevet i vores privatlivspolitik.