Pensioneret ventil fandt vejen hjem til AVK

Hos AVK udvikler vi løbende nye og opdaterede produkter, men de ældre versioner klarer det stadig godt - selv efter et halvt århundredes tjeneste. 24-08-2020

Af John Koch, Technical Supporter, AVK Holding

En næsten 50 år gammel ventil er blevet returneret til vores hovedkontor fra Padborg Vandværk.

Tilbage i 1970'erne blev ventilen solgt fra AVK Maskinfabrik; det oprindelige AVK maskinværksted, som i dag er kendt som AVK International A/S. Den blev solgt til Nordisk Wavin A/S og videredistribueret til Padborg Vandværk.

I 2018 blev ventilen returneret til AVK International. Kunden var imponeret over, at ventilen var i så god stand efter næsten 50 års brug, og da vi altid er interesserede i at forstå vores produkters tilstand efter mange års brug, er den siden blevet renset og inspiceret på vores værksted. Efter en grundig rengøring, roterede spindlen, og ventilen kunne lukke tæt og var i bund og grund fuldt funktionel.

70'ernes design

Tilbage i 70'erne var udformningen af denne type ventil anderledes end i dag. Ventiltoppen, ventilhuset og skyderkernen var lavet af gråt støbejern, og den var udstyret med en flad toppakning og en bronzespindel. Skyderkernen var delvist epoxycoatet, og ventilen var coatet med rød primer og med topcoat af blå epoxy. I dag er AVK-ventiler lavet af duktiljern og er udstyret med en rund toppakning og spindel i rustfrit stål. Skyderen er fuldt indkapslet i gummi, og ventilen er som standard coated med fusionbonded epoxy. Muffeventilen er stadig en del af vores produktprogram. Du kan se den her.

Ventilen er et godt eksempel på, hvordan kvalitetsdesign og -konstruktion sikrer langvarige, pålidelige produkter.

Da vores CEO Niels Aage Kjær i juni fejrede sit 50 års jubilæum, var den pensionerede ventil med på bordet som et symbol på de mange års solide bidrag til vandindustrien. 

Læs mere om Niels Aage Kjærs 50 års jubilæum.