Niels Aage Kjær har 50 års jubilæum

Fabrikant Niels Aage Kjær har den 1. juni stået i spidsen for AVK i 50 år. 01-06-2020

I år er det 50 år siden, at Niels Aage Kjær overtog AVK fra sin far Aage Valdemar Kjær. Siden har AVK været igennem en forrygende udvikling og er vokset fra en lokal virksomhed til en global koncern.

Niels Aage Kjær er født og opvokset i Galten. Han er uddannet ingeniør fra Odense Teknikum i 1967, men foretrækker at kalde sig fabrikant. Allerede i en ung alder hjalp han sin far i værkstedet på Søndergade i Galten, hvor han også senere kom i lære inden ingeniørstudiet.

Den 1. juni 1970 blev Niels Aage Kjær partner med sin far, som desværre gik bort en uge senere. Niels Aage stod i en alder af 25 år alene med ansvaret for virksomheden, men med sit drive og engagement besluttede han at fremstille den første AVK-ventil, hvilket viste sig at blive starten på et succesfuldt industrieventyr. Dengang var AVK et lille maskinværksted i Galten med kun tre ansatte. Niels Aage Kjær udviklede virksomheden til en verdensomspændende koncern og førende producent af ventiler og fittings inden for vand og industri med milliardomsætning og fabrikker og salg over hele kloden. Niels Aage Kjær har samtidig gjort AVK til en vigtig medspiller i kampen for grønne løsninger, rent drikkevand og effektiv regulering.

Drivkraft og engagement

AVK-koncernens hovedsæde ligger stadig i Galten, men virksomheden har i dag ca. 4350 medarbejdere i over 100 selskaber verden over. Især i de seneste år har AVK’s udvikling taget fart via en række strategiske opkøb – en strategi, der også vil præge fremtiden. AVK er i den grad en virksomhed, der aldrig står stille. Dette skyldes især Niels Aage Kjærs personlige drivkraft og engagement. Han er en karismatisk leder, en dygtig entreprenør og forretningsmand, og så har han samtidig en ukuelig vilje og vedholdenhed.

Værdierne kvalitet, innovation, kontinuitet og tæt dialog med kunderne var grundlaget i maskinværkstedet for syv årtier siden, og disse værdier gennemsyrer stadig virksomheden i dag og skal være med til at sikre koncernens fremdrift.

Niels Aage Kjær har igennem årene modtaget flere anerkendelser – blandt andet modtog han ridderkorset i 2010, og han blev samme år kåret til året æreshåndværker.  Dette betyder dog ikke, at Niels Aage er for fin til at iføre sig den gule sikkerhedsvest og sikkerhedsbrillerne og gå en runde i en af de mange produktionshaller.

Miljøbevidst og kunstinteresseret

Niels Aage sætter en ære i at AVK’s produkter er af den højeste kvalitet, og han tager sig altid god tid til en snak med de ansatte. Derfor er det også gennem årene lykkedes AVK og ikke mindst Niels Aage personligt at knytte gode medarbejdere til virksomheden og fastholde dem, og der er en gensidig respekt og interesse for AVK’s ve og vel.

Udover sin forretningsmæssige succes er Niels Aage Kjær optaget af miljøet og har i mange år deltaget i WWF’s arbejde. Senest har han været med til at sætte fokus på det stigende plastforbrug samt behov for bedre håndtering af genbrugsplast herhjemme, hvilket han også har været med til at sætte på AVK’s agenda.

Niels Aage har desuden en stor interesse for kunst, en interesse han deler med sin hustru Ellen Margrethe. AVK Holdings hovedkontor på Søndergade i Galten samt AVK Academy og Visitor Centre i Skovby vidner om ejerens kunstinteresse. AVK har også igennem mange år været sponsor for bl.a. AroS og Museum Jorn. Lokalt har AVK inden for kunsten bidraget til den flotte udsmykning af Peter Brandes i Galten Kirke og til den lokale Skulpturby Galten. I fritiden nyder Niels Aage desuden at spille golf på AVK-banen i Silkeborg-Ry Golfklub og, når vejret tillader det, at sejle en tur på Silkeborgsøerne.

På grund af COVID-19 udskydes den planlagte reception for forretningsforbindelser og medarbejdere til juni 2021.

Brochure

AVK group of companies

AVK-koncernens kerneforretningsområder er inden for vand, gas, spildevand og brandbekæmpelse, men vi kan også meget andet - få det fulde overblik (engelsk)