Lokale folkeskoler besøger AVK og samler deres eget vandingssystem

Mere end 100 skolelever fra 7. klasser på henholdsvis Skovbyskolen og Herskind Skolen har fået en grundig introduktion til AVK, vand og ventiler. 04-10-2022

Skolebesøgene udspringer af projekt ’Unge i Praksis’, som AVK også i foråret deltog i med succes. Formålet med projektet og besøgene er at give de unge muligheden for at se, høre og mærke livet på en arbejdsplads.

Hver klasse brugte 3 timer hos os, hvor de bl.a. blev taget med på værkstedet for at at lave 3D-tegninger, fræse emner på en CNC-fræser og samle deres eget vandingssystem – selvfølgelig med en AVK-ventil. Vandingssystemet fik de efterfølgende med sig. Det skal bruges til en plantevæg, som eleverne skal bygge under et besøg hos Jordbrugets Uddannelsescenter, som afslutning på projektet.

Et godt og tæt samarbejde mellem alle involverede parter skal sikre, at de unge mennesker får mest muligt ud af projektet. At de får en forståelse af, hvor vigtig en ressource vand er. Hvad en ventil er, og hvad den bruges til. Og at de (også) oplever et alternativ til at gå den gymnasiale vej, og at dette alternativ sagtens kan være igennem en erhvervsuddannelse.

Det var fantastisk at mærke både nysgerrighed og engagement fra de unge, både under oplæg og i vores værksted. Tak for besøget!

Du kan læse meget mere om Projekt "Unge i Praksis" her.