AVK Holding vinder EY's vækstkonkurrence

Hele juryen var imponeret over AVK Holding, som blev kåret som dansk vinder af den globale vækstkonkurrence EY Entrepreneur Of The Year. 24-11-2023

AVK Holding og Niels Aage Kjær er blevet kåret som dansk vinder af den globalt anerkendte vækstkonkurrence, der fandt sted på eventlokationen Lokomotivværkstedet i København.

"Hele juryen forelskede sig i historien om familievirksomheden, der ikke bare er vinder af EY Entrepreneur Of The Year, men en vinder på flere parametre. De skaber flot og kontinuerlig vækst og tjener penge imens, og samtidig er de særdeles innovative. AVK er ikke en særlig kendt virksomhed i den brede offentlighed, men de er kendt i branchen, hvor de er anerkendt som en af verdens førende inden for deres felt," siger Lars Fløe Nielsen, formand for den danske jury i EY Entrepreneur Of the Year.

Han suppleres af Søren Smedegaard Hvid, som er partner i EY og direktør for konkurrencen:

"AVK er gode på ESG-området og er generelt gennemsyret af stærke værdier, god ånd og ordentlighed. Det er også værd at nævne deres imponerende internationale rejse. De er truly global og har været gennem flere faser af deres internationalisering."

Juryens begrundelse for, hvorfor AVK Holding er udpeget som vinder, lyder sådan her:

Årets vinder er vinderen på alle parametre. Det er en virksomhed, der er meget innovativ, de er globale, og deres arbejde med ESG bør også fremhæves, da de gør en forskel her. Kort sagt er deres historie et sandt iværksættereventyr.

Anne-Mette Kjær, Pernille Kjær, Jacob Kjær og Bo Johansen, der alle er en del af AVK-koncernens direktion, var til stede i København for at modtage prisen.

Topsøe, en betydelig virksomhed inden for teknologier til reduktion af CO2-udledning, vandt EY's ærespris, mens seks forskellige mindre virksomheder vandt kategoripriserne.

Danmarks repræsentanter i Monaco

Som vindere af EY Entrepreneur Of The Year i Danmark skal Niels Aage Kjær og AVK Holding repræsentere Danmark ved den internationale finale i Monaco i sommeren 2024.

AVK blev etableret som et lokalt maskinværksted i 1941 af Niels Aage Kjær's far, Aage Valdemar Kjær. Det vigtigste forretningsområde på det tidspunkt var produktion af kompressorer til kølesystemer.

I dag er AVK en global virksomhed med næsten 5.000 ansatte og er markedsleder inden for ventiler.