AVK-koncernen etablerer nyt selskab under navnet AVK Smart Water

Ved at integrere digitale løsninger i vores kerneprodukter sigter det nye AVK-selskab efter en intelligent, datadrevet fremtid for vandindustrien. De første løsninger vil blive præsenteret til sommer. 31-03-2020

AVK ønsker at digitalisere forretningen, og ifølge AVK Smart Waters administrerende direktør, Lars Bo Kristensen, er det netop, hvad den nye virksomhed stræber efter at opnå.

"Ved at udvikle nye, digitale og intelligente løsninger som tilføjelser til vores kerneprodukter, såsom ventiler og brandhaner, muliggør vi overvågning af hele distributionsnetværket. Samtidig med at vi får et bedre overblik over distributionsnettets tilstand, giver den viden, vi får, os mulighed for at optimere og vedligeholde netværket og reducere vandtab. Det vil også give indsigt i parametre som tryk i distributionssystemet og ventilernes positioner".

Kombination af kompetencer inden for IT-udvikling, data og elektronik 

Teamet vil primært bestå af udviklere inden for IoT-løsninger (Internet of Things), som kræver færdigheder som IT-udvikling, data og elektronik. Teamet tæller pt. 20 medarbejdere.

De første løsninger klar til sommeren 2020

Lars Bo Kristensen forventer, at de første løsninger fra AVK Smart Water snart er klar. "Vi har været i gang et stykke tid med en hel del indledende projekter og forventer, at de første løsninger er klar til sommer. I øjeblikket arbejder vi med pilotprojekter."

Fremadrettet vil kunderne kunne købe intelligente ventiler og brandhaner gennem deres sædvanlige AVK-leverandører.

AVK-koncernen ser et stort forretningspotentiale i implementeringen af digitale løsninger. Dette bekræftede økonomidirektør Lars Kudsk, da han rapporterede de seneste rekordresultater for AVK-koncernen: "Der er et betydeligt vækstpotentiale, hvis vi udvider vores produktportefølje til at omfatte intelligente løsninger, og dette område får stor opmærksomhed lige nu, også med hensyn til investeringer. Efterspørgslen af intelligente vandløsninger, i Danmark og især globalt, er stor i øjeblikket", udtalte han i december til CleantechWatch.

Case

Digitalisering sikrer rent drikkevand

Med VIDI Cap kan Skanderborg Forsyning monitorere brandhanerne i forsyningsnettet og dermed sikre rent drikkevand til forbrugerne og reducere uforklarlige vandtab i forsyningsnettet.

Se alle cases

Download brochure

Smart pressure management

Vand er en ressource, vi skal passe på og anvende med respekt (engelsk)
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved at besøge vores hjemmeside giver du samtykke til, at vi bruger cookies som beskrevet i vores privatlivspolitik.