AVK inviterer lokale piger til Girls’ Day in Science

Når det den 30. september går løs til den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science, slår AVK dørene op og inviterer 60 skolepiger fra lokalområdet indenfor. 15-06-2020

Hos AVK ønsker vi at introducere pigerne for den spændende verden af naturvidenskab, teknologi og IT, der venter dem i en virksomhed som vores. De vil se, hvordan teknologi og naturvidenskab rent praktisk betyder noget for både mennesker og samfund, og hvordan de har mulighed for at gøre en forskel.

På dagen vil vi især fokusere på vands betydning for menneskers overlevelse, levestandard og sundhed, samt hvordan vand har betydning for samfundsudvikling, klimaforandringer, energi og mange af FN’s bæredygtighedsmål.

Pigerne vil få indsigt i, hvordan vi som producent af ventiler og andre komponenter til vandinfrastrukturen kan være med til at skabe en forandring i verden, når det kommer til basale ting som sundhed, levestandard og udvikling. Vand og sanitet er ikke noget vi går og spekulerer over i vores hverdag – vand er jo noget, der bare kommer ud af vandhanen – men mange steder i verden ser det helt anderledes ud.

”Hos AVK tror vi på mangfoldighed og lighed mellem kønnene. Vores verden er en traditionel mandeverden, så vi har brug for en meget større andel af kvinder, der kan bidrage med andre vinkler, så vi fortsat kan udvikle, producere og sælge fremtidens løsninger,” siger Michael Ramlau-Hansen, Global Branding.

De vil møde nogle af vores kvindelige medarbejdere, og altså vores bud på kvindelige rollemodeller inden for vores branche, som hver især vil dele deres personlige historie om uddannelse og karrierevalg og give et indblik i deres hverdag.

De vil bl.a. møde Lykke fra vores Branding-afdeling, som står for AVK’s hjemmeside-platform og selve strategien for, hvordan man kan understøtte en virksomhed med spændende digitale tiltag som fx at gøre det ”usynlige” synligt, og vise hvordan de produkter, som er installeret under jorden eller i store anlæg, gør en forskel ude i den virkelige verden.

En anden AVK-kvinde, de skal møde, er Ina fra AVK International’s indkøbsafdeling. Ina vil give indsigt i, hvordan hun bruger IT og IT-udvikling til at styre afdelingens indkøbsrelaterede opgaver, samt hvordan hun opsætter KPI’er (delmål) til at give overblik over afdelingens performance, så de løbende kan optimere og forbedre de interne processer i afdelingen.

Kristine, som koordinerer de daglige opgaver på Aarhus Universitets center for vandteknologi, er vores faste samarbejdspartner på adskillige projekter; bl.a. har hun bidraget til at få vores årlige vandsommerskole stablet på benene. Hun vil fortælle om hendes dagligdag, som bl.a. byder på at holde et skarpt øje på den forskning, der foregår på diverse institutter, og at få de forskellige aktører og virksomheder til at samarbejde på tværs. Kristines baggrund som biolog gør, at hun forstår sammenhængen, og det giver hende både evnerne og lysten til at samle og løfte udviklingen i vandbranchen.

Programmet for pigerne kan ses her.

Bagom Girls’ Day in Science

Det er Naturvidenskabernes Hus og deres netværk for skole-virksomhedssamarbejde, Tektanken, der står bag Girls’ Day in Science. Her fortæller udviklingschef og ekspert i piger og STEM, Maiken Lykke Lock, at mødet med de kvindelige rollemodeller betyder meget for pigerne: “Vi ved, at det især for piger er vigtigt at møde nogen, de kan spejle sig i, når de skal træffe valg om uddannelse. Derfor er mødet med de kvindelige rollemodeller hos arrangørerne et bærende element i Girls' Day in Science,” fortæller hun og fortsætter: “Det plejer at være en rigtig god dag for pigerne. Det er ude i virkeligheden, at de for alvor kan se og opleve, at man kan gøre en kæmpe forskel med naturvidenskabelige kompetencer."

Girls' Day in Science er en landsdækkende kampagnedag, der sætter fokus på manglen på kvinder og piger inden for IT, teknologi og naturvidenskab. På dagen besøger piger fra grundskolens udskolingsklasser og gymnasiet virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer, biblioteker og museer i hele landet for at få et indblik i en karriere inden for de områder. I år er det ottende gang, at Naturvidenskabernes Hus afholder Girls’ Day in Science.