AVK International er nomineret til DIRA Automatiseringsprisen

DIRA – Dansk Robot Netværk – uddeler hvert år DIRA Automatiseringsprisen til en dansk slutbruger, der har en god automatiseringshistorie. 24-06-2024

AVK International er nomineret til DIRA Automatiseringsprisen 2024 efter at være blevet indstillet af Kilde A/S Automation. Vinderen af DIRA Automatiseringsprisen 2024 bliver fundet efter juryen, sammen med DIRA’s medlemmer, har besøgt de nominerede virksomheder. Besøgene finder sted i slutningen af august.

Juryens beskrivelse af AVK International’s nominering

AVK International A/S har investeret i en fuldautomatisk robotcelle, der benyttes til at producere drikkevandsskydeventiler. Robotter og avancerede visionsystemer sikrer, at ventilernes komponenter samles op og monteres automatisk. Der anvendes både presse, gevindskæring og skrueprocesser i monteringen, og ventilen bliver til sidst kvalitetstestet via trykprøvning.

Produktionen af drikkevandsventiler foregik tidligere manuelt, men i dag kan AVK International A/S producere ventiler i 31 varianter – i størrelsesordenen 3,6 til 54 kilo – ved hjælp af automatisering. Det sikrer øget effektivitet, større kvalitet og et forbedret arbejdsmiljø, da medarbejderne skånes for tunge løft.

Der er tale om en god og rigtig spændende løsning. Det er en ret svær og omfattende automatiseringsløsning, som AVK International A/S har kastet sig ud i – specielt med henblik på den store variation i produktstørrelserne, der arbejdes med. Det er imponerende i sig selv, og så er det ikke mindst godt at se, at implementeringen også har en positiv indvirkning på parametre som arbejdsmiljøet og bæredygtighed, lyder begrundelsen for nomineringen fra juryen.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra DIRA og se de øvrige nominerede her.

Hvad er DIRA?

DIRA står for ‘Danish Industrial Robot Association’ – Dansk Robot Netværk. Netværket blev stiftet i 1982 og har i dag mere end 215 medlemsvirksomheder. DIRA er et aktivt netværk for udviklere, leverandører, aftagere, slutbrugerorganisationer, uddannelsesinstitutioner og myndigheder med interesse for robotteknologi.

Video

Introduktion til AVK

Se vores fabriksrundtur og få en introduktion til AVK International og vores tilgang til produktion af højkvalitetsprodukter