Kommunikation og visualisering af data

VIDI-enhederne bruger moderne IoT-kommunikation, som sikrer en fleksibel løsning. Med VIDI Cloud-softwaren er der let adgang til data hvor som helst og når som helst.

VIDI-enhederne anvender avanceret IoT-kommunikation for at sikre god performance, lang batterilevetid og høj datasikkerhed. Enhederne sender som standard data via et LoRa-kommunikationsnetværk. Dækning via LoRa-netværket kan enten opnåes ved at bruge eksisterende tredjeparts LoRa-netværk eller ved at etablere et privat netværk ved montering af én eller flere LoRa-gateways.

Der er flere tredjepartsudbydere af LoRa-dækning. Hvis det ønskes, er det muligt at indgå en aftale med én af disse udbydere om at lade deres LoRa-netværk aflæse enhederne. Omkostningerne til netværksdækning ligger fra ca. 4,50 kr. pr. enhed pr. måned afhængig af operatøren.

Ved at etablere et privat netværk er omkostningerne ved kommunikationen endnu lavere. Når LoRa-gatewayen er installeret, er de eneste udgifter strøm til gatewayen og data til det installerede SIM-kort.

Data, hvor du har brug for det

Uanset om enhederne aflæses af en privat udbyder eller en tredjepartsudbyder, kan data overføres dertil, hvor det skaber størst værdi. Det kan være en fordel at integrere data i et eksisterende SCADA- eller GIS-system. Dette kan gøres direkte fra en tredjeparts LoRa-udbyder eller via VIDI Cloud. Det giver ofte mening at kombinere integration til eksisterende SCADA- eller GIS-systemer med en VIDI Cloud-adgang, hvor data let kan håndteres og hurtigt give et overblik.

AVK Smart Water-løsningen giver mulighed for mange forskellige opsætninger. Forsyninger har forskellige krav til aflæsning og brug af data; det er således op til den enkelte forsyning, hvilken opsætning der passer bedst til deres behov.

VIDI Cloud-software

VIDI Cloud er en webplatform til opsamling og visualisering af data. Den er intuitiv og skaber værdi ved at transformere data til information. VIDI Cloud skaber overblik over distributionsnetværket med data leveret fra VIDI-enhederne. Data gør det muligt at foretage forbedringer og derved optimere driften og sikre en mere effektiv vandforsyning.

Med forskellige funktioner til visning af data giver VIDI Cloud fuld mobilitet og mulighed for problemfri og omkostningseffektiv drift.

Hvor som helst, når som helst

VIDI Cloud har mange funktioner, der giver adgang til realtidsovervågning, trendanalyser baseret på datahistorik, eksport, KPI'er og SaaS. Der er adgang til data via enten smartphone, tablet eller computer. I cloud-servicesystemet kan flere målinger og signaler vises og sammenlignes. Derudover kan der udføres historiske analyser, hvor en række data kan sammenlignes med data fra en tidligere periode.

VIDI Cloud lagrer data, der giver den nødvendige information til bedre at forstå, hvad der sker i forsyningsnettet, og gør det muligt at træffe beslutninger baseret på fakta, implementere spareplaner og optimere ressourcer.

Aktivering og kalibrering med VIDI Tool

Når VIDI-enhederne er installeret, skal transmitteren aktiveres for at kunne sende data til VIDI Cloud. Enhederne aktiveres med VIDI Tool appen, som er tilgængelig på Google Play. Appen fungerer på alle Android enheder med NFC chip (langt de fleste nyere Android mobiltelefoner har NFC chip). VIDI Tool appen bruges også til kalibrering af VIDI Positioner.

NOTIGram

NOTIGram er en applikation til din smartphone (android eller iOS) med en telegram-bot, der sender alarmer fra VIDI Cloud-platformen. Den er let at bruge og giver mulighed for at handle hurtigt, når der er en alarm.

Applikationens primære funktion er at modtage alarmnotifikationer. For eksempel vil den sende en alarm til VIDI Cloud, hvis VIDI Cap på en brandhane åbnes. Derefter videresendes alarmen til NOTIGram-appen, hvor det er muligt at interagere med alarmen ved at kvittere for den. Hvis der ikke reageres på alarmen, vises den igen inden for en foruddefineret tidsramme. Derudover kan NOTIGram-appen vise den nøjagtige lokation for alarmen, da VIDI-enhederne deler deres placering. Alarmen kan derved sendes til den medabejder, der er tættest på enheden. Alarmerne kan analyseres med NOTIGram. Fra alarmdashboardet kan hændelserne undersøges ved hjælp af kriterier for tid og/eller alarmtype. Status for de rapporterede hændelser kan kontrolleres via feedbackfunktionen, som viser de handlinger, der er blevet udført.

Det kan være svært at holde styr på mange enheder, men NOTIGram kan indstilles til at modtage en besked, når der registreres en alarm. Det gør det let at optimere vedligeholdelse, drift og styring af aktiver.

NOTIGram-funktioner

  • Alarmering via lyd og visuel notifikation
  • App til smartphones (android eller iOS)
  • Modtagelse af alarmer fra SCADA
  • Stemmesyntese
  • Interaktion med alarmen
  • VIDI-feedback

Leakage Monitor

Leakage Monitor er et modul til VIDI Cloud-platformen, der analyserer vandbalancen. Udfra fire forskellige metoder beregnes lækageniveau og rørbrud i hver zone (DMA) i distributionsnetværket. Ved at visualisere udviklingen i forbrug, lækage og rørbrud giver Leakage Monitor et øjebliksbillede for hver DMA.

Ved evaluering af vandforbruget tager modulet hensyn til sæsonændringer og helligdage. Modulet indeholder også funktioner til fx opsætning af foruddefinerede setpunkter og rapporter for hver DMA.


Brochure

AVK Smart Water: Monitorering af forsyningsnettet

Se hvordan IoT-enheder fra AVK Smart Water kan installeres på AVK’s standardventiler og brandhaner for monitorering af forsyningsnettet og indsamling af data.
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved at besøge vores hjemmeside giver du samtykke til, at vi bruger cookies som beskrevet i vores privatlivspolitik.