AVK Smart Water-løsninger

AVK Smart Water-konceptet består af batteridrevne trådløse sensorer til dataopsamling direkte fra forsyningsnettet. De komplekse data kan integreres i det eksisterende IT-system eller AVK Smart Water's dedikerede software platform og give værdifuld information om forsyningsnettets tilstand.

Digitalisering skaber gennemsigtighed i forsyningsnettet

De fleste vandforsyninger bruger data til at monitorere og kontrollere deres vandværker. Målere er installeret hos forbrugerne, så de kan afregne det leverede vand baseret på det faktiske forbrug. Men ofte er der ikke et fuldstændigt overblik over, hvad der sker i ledningsnettet mellem vandværket og forbrugeren.

Der er tusindvis af ventiler, fittings og brandhaner installeret i forsyningsnettet, hvorfra der kan indsamles data. AVK Smart Water gør det muligt at indsamle disse data ved at levere digitale sensorer, der kan installeres i distributionsnetværket. Det betyder, at vandværket kan hente data fra sensorerne og skabe overblik og gennemsigtighed i forsyningsnettet.

Monitorering med avanceret IoT-teknologi

Sensorerne er udviklet til AVK’s skydeventiler, fittings og brandhaner. Når de er installeret, vil de sende data direkte fra applikationer i forsyningsnettet til det foretrukne IT-system.

Ved at installere AVK Smart Water-sensorer kan der skabes et fuldt integreret netværk, der muliggør fjernaflæsning, diagnosticering, prioritering, styring og optimering af hele netværkets effektivitet.

Denne digitale løsning til monitorering gør det muligt at optimere driften af forsyningsnettet ved at spare ressourcer, reducere vandspild og optimere planlægnings- og driftsaktiviteter.

AVK Smart Water-sensorer:

  • VIDI Positioner til ventiler
  • VIDI Cap til brandhaner
  • VIDI Open/Close
  • VIDI Flow, VIDI Pressure og VIDI Temperature
  • VIDI Level

Sensorerne sender data til VIDI Cloud, som er en softwareplatform udviklet af AVK Smart Water. De kan også sende data til jeres foretrukne IT-system via API. Det gør det lettere at sammenligne data og skabe et komplet overblik over forsyningsnettet.

Læs mere om AVK Smart Water IoT-sensorerne

NB-IoT til monitorering af installationer under jord

Hos AVK ved vi, at det kan være en udfordring at måle forskellige parametre i netværket. Derfor har vi valgt, at vores IoT-sensorer skal være med den trådløse IoT-teknologi NB-IoT (Narrowband Internet of Things) for at sikre god dækning, lang batterilevetid og høj datasikkerhed. NB-IoT giver en masse fordele, der kan gøre monitorering i vandnetværket muligt:

  • Høj gennemtrængning af signalerne
  • Høj forbindelsestæthed (mange enheder samlet samme sted, men uden at forstyrre hinanden)
  • Lave implementerings- og driftsomkostninger
  • Stor rækkevidde
  • Lavt strømforbrug (lang batterilevetid)

Læs mere om NB-IoT, kommunikation og visualisering af data

Brochure

AVK Smart Water Digital monitorering

Læs om trådløse IoT-sensorer til digital monitorering af forsyningsnettet

Animation

Monitorering med AVK Smart Water

AVK Smart Water har udviklet et koncept, hvor IoT-enheder installeret på AVK’s standardventiler og brandhaner monitorerer forsyningsnettet og indsamler data. Her kan du se, hvordan løsningen kan bidrage til reduceret vandspild, øget effektivitet og bedre overblik.

Case

VIDI Positioner sikrer pålidelige beregninger af vandbalance hos HOFOR

Som en del af LEAKman-projektet er VIDI Positioners installeret på DMA-grænseventiler for at sikre pålidelige data til beregning af vandbalance og non-revenue water (NRW).
Se alle cases