Monitorering af forsyningsnettet med NB-IoT

NB-IoT (Narrowband Internet of Things) sikrer god dækning, lang batterilevetid og høj datasikkerhed. Derfor er NB-IoT det ideelle valg til monitorering af forsyningsnettet, hvor de fleste installationer er under jord. 04-03-2022

Indsamling af data fra forsyningsnettet kan være en udfordring, blandt andet fordi overvågning af installationer under jord har den ulempe, at signaler fra IoT-drevne enheder har svært ved at trænge igennem jord, asfalt, fortov mv. Men med NB-IoT er det muligt at implementere stationære, energieffektive IoT-enheder på svært tilgængelige steder. Derfor har vi nu valgt, at alle AVK Smart Water-sensorer skal være med NB-IoT.

Optimal dækning med førende teknologi

NB-IoT forbedrer netværkskvaliteten og giver en masse fordele, der kan gøre monitorering i forsyningsnettet muligt:

  • Høj gennemtrængning af signalerne
  • Høj forbindelsestæthed (mange enheder samlet samme sted, men uden at forstyrre hinanden)
  • Lave implementerings- og driftsomkostninger
  • Stor rækkevidde
  • Lavt strømforbrug (lang batterilevetid)

Læs mere om AVK Smart Water og NB-IoT

Om AVK Smart Water

AVK Smart Water er et koncept, hvor batteridrevne trådløse sensorer indsamler data direkte fra forsyningsnettet. Sensorerne er udviklet til AVK’s skydeventiler, fittings og brandhaner, og kan sende data direkte fra applikationer i forsyningsnettet til en dedikeret softwareplatform.

Alle AVK Smart Water IoT-sensorer er med den trådløse IoT-teknologi NB-IoT, og løsningen gør det muligt at optimere driften af forsyningsnettet ved at spare ressourcer, reducere vandspild og optimere planlægnings- og driftsaktiviteter.

Animation

Monitorering med AVK Smart Water

AVK Smart Water har udviklet et koncept, hvor IoT-enheder installeret på AVK’s standardventiler og brandhaner monitorerer forsyningsnettet og indsamler data. Her kan du se, hvordan løsningen kan bidrage til reduceret vandspild, øget effektivitet og bedre overblik.