Bæredygtighed hos AVK

AVK-koncernen anerkender, at vi har et medansvar for at bidrage til en bæredygtig udvikling. Vi har derfor en klart defineret global bæredygtighedspolitik, og vi vil gøre vores bedste for at gøre en forskel.

For AVK går bæredygtighed og sund økonomi hånd i hånd. Reduktion af vandtab hjælper aktivt med at reducere elforbruget og beskytter en af vores mest værdifulde ressourcer, og samtidig sparer det penge. Vores løsninger af høj kvalitet minimerer miljøpåvirkninger forårsaget af udgravning, reparation eller udskiftning. Dette sikrer, at vores forretning er baseret på et bæredygtigt fundament, der lever op til kravene om socialt ansvar og miljøsamvittighed.

Overalt i verden er der behov for, at de tilgængelige ressourcer bruges på den mest effektive måde. Rent drikkevand fri for skadelige bakterier samt sikker og effektiv spildevandsrensning er nogle af fordelene ved at bruge AVK-produkter.

Vi bidrager aktivt til FN's verdensmål

FN har vedtaget 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, der skal lede verden i en mere bæredygtig retning. Se FN’s officielle hjemmeside for flere detaljer om verdensmålene.

Vores løsninger bidrager til FN's verdensmål ved at sikre rent vand og sanitet, ved at reducere vandspild, elforbrug og CO2-udledning og ved økonomisk rentabelt at omdanne spildevand til ren energi. Vores ventildesign er ikke kun optimeret til at sikre lang holdbarhed og 100% tæthed; designet giver også lavt betjeningsmoment, der giver mulighed for brug af omkostningseffektive elektriske aktuatorer.

AVK har indgået partnerskaber med andre førende danske virksomheder med det formål at dele viden inden for vandteknologi og tilbyde fælles løsninger til en mere bæredygtig verden. Desuden har vi taget initiativ til en sommerskole, Advanced Water Cycle Management Course, for at bidrage til at udbrede og implementere allerede kendte og gennemprøvede teknologier. Med den nyeste viden ved hånden og en holistisk tilgang til vandets vej gennem samfundet fokuserer vi på at opnå de mest effektive forsynings- og behandlingsprocesser.

FN's Global Compact-principper

I AVK-koncernen ved vi, at global tilstedeværelse kræver høje etiske standarder. I hele vores organisation anerkender vi derfor FN's ti Global Compact-principper.

Menneskerettigheder

Princip 1: Virksomheden bør støtte og respektere beskyttelsen af internationalt erklærede menneskerettigheder
Princip 2: Virksomheden bør sikre, at den ikke medvirker til krænkelser af menneskerettighederne

Arbejdsstandarder

Princip 3: Virksomheden bør opretholde foreningsfriheden og effektivt anerkende retten til kollektiv forhandling
Princip 4: Virksomheden bør støtte udryddelsen af alle former for tvangsarbejde
Princip 5: Virksomheden bør støtte effektiv afskaffelse af børnearbejde
Princip 6: Virksomheden bør afskaffe diskrimination i relation til arbejds- og ansættelsesforhold

Miljø

Princip 7: Virksomheden bør støtte en forsigtighedstilgang til miljømæssige udfordringer
Princip 8: Virksomheden bør tage initiativ til at fremme større miljømæssig ansvarlighed
Princip 9: Virksomheden bør opfordre til udvikling og spredning af miljøvenlige teknologier

Anti-korruption

Princip 10: Virksomheden bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse

Video

Fra spildevand til vedvarende energi

Hvad nu, hvis spildevand ikke længere betragtes som et affaldsprodukt? Spildevand er en værdifuld ressource, som kan omdannes til vedvarende energi.

Download

AVK bæredygtigheds-rapport 2021

Bæredygtighed er en del af vores DNA. Vi arbejder målrettet for at bidrage til at nå FN’s Verdensmål og for at reducere vores miljø- og klimapåvirkning.
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved at besøge vores hjemmeside giver du samtykke til, at vi bruger cookies som beskrevet i vores privatlivspolitik.