Vores bidrag til FN's verdensmål for bæredygtig udvikling

AVK-gruppens formål er at udvikle, fremstille og sælge produkter af høj kvalitet og med lang levetid. Vores produkter er en del af vital infrastruktur for vandforsyning, spildevandsbehandling og energiforsyning, såvel som andre industrielle applikationer, som samlet set bidrager til bæredygtig udvikling, godt helbred og et bedre miljø.

For AVK går bæredygtighed og sund økonomi hånd i hånd. Reduktion af vandtab hjælper aktivt med at reducere elforbruget og beskytter en af vores mest værdifulde ressourcer, og samtidig sparer det penge. Vores løsninger af høj kvalitet minimerer miljøpåvirkninger forårsaget af udgravning, reparation eller udskiftning. Dermed lever vores forretningsgrundlag op til kravene om socialt ansvar og miljøsamvittighed. 

FN's 17 verdensmål danner rammerne om en global indsats omkring bæredygtig udvikling. Målene er en anerkendelse af, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling hænger sammen, og at det kræver en fælles indsats at opnå vedvarende resultater.

FN's verdensmål 6

Vores produktprogram for vandsegmentet er en direkte forlængelse af FN’s verdensmål 6, som omhandler rent drikkevand og sanitet samt bæredygtig forvaltning af dette. Vores løsninger bidrager til en pålidelig, holdbar og stabil vandforsyning og er på den måde med til at reducere vandspild og energiforbrug.

AVK-produkter anvendes også i processer, der har til formål at sikre ansvarlig spildevandshåndtering for at undgå miljø- og sundhedsrisici, samt i processer, der effektivt udvinder energi fra spildevandet.

FN's verdensmål 9

Verdensmål 9 handler om at udvikle en pålidelig infrastruktur, promovere bæredygtige industrier og investere i videnskabelig forskning og innovation. AVK bidrager til dette ved at designe og producere innovative produkter, som blandt andet bliver anvendt i processer til genanvendelse samt til energi-, vand- og infrastrukturløsninger.

FN's verdensmål 17

Den bæredygtige omstilling er et af de største projekter inden for forandringsledelse, som offentlige og private virksomheder står overfor. Derfor er FN's verdensmål 17 omkring partnerskaber essentielt, hvis vi skal have succes og nå i mål med de andre verdensmål. AVK samarbejder med partnere på tværs af industrier, regeringer, myndigheder, det civile samfund og den akademiske verden. I de seneste år har vi haft ekstra meget fokus på partnerskaber inden for vandindiustrien og dermed verdensmål 6.

Læs mere i AVK's bæredygtighedsrapport.

Video

Fra spildevand til vedvarende energi

Hvad nu, hvis spildevand ikke længere betragtes som et affaldsprodukt? Spildevand er en værdifuld ressource, som kan omdannes til vedvarende energi.

Download

AVK bæredygtigheds- rapport 2021/2022

Vi arbejder målrettet for at bidrage til at nå FN’s Verdensmål og for at reducere vores miljø- og klimapåvirkning.
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved at besøge vores hjemmeside giver du samtykke til, at vi bruger cookies som beskrevet i vores privatlivspolitik.