Bæredygtighed

For AVK går bæredygtighed og sund fornuft hånd i hånd. Vi har derfor en klart defineret global politik på området, og vi vil gøre vores bedste for at gøre en forskel.

Vores produktion

Vi har moderne produktionsfaciliteter og et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Vi har fokus på miljøet og på bæredygtige løsninger, og vi er stolte af at have flere certificeringer:

 • ISO 9001 – kvalitetsledelse
 • ISO / TS 29001 – kvalitetsledelse inden for olie- og gasindustrien
 • ISO 14001 – miljøledelse
 • ISO 45001 – arbejdsmiljøledelse
Ovenstående certificeringer viser vores pålidelighed som global markedsleder i forhold til at skabe bæredygtige løsninger på tværs af landegrænser. Løsninger, som altid er skabt i et godt og sikkert arbejdsmiljø. 

AVK-koncernen har opsat retningslinjer for vores produktionsvirksomheder med krav til elektricitets- og vandforbrug. Alle AVK-virksomheder arbejder derfor mod at reducere forbruget. 

Alle vores medarbejdere forsøger at identificere områder for forbedringer til fordel for miljøet. Vi fokuserer ikke kun på aktiviteter og processer i vores egne produktionsvirksomheder - også på vores leverandører.

Ansvarlige samarbejdspartnere

AVK lover kvalitet i alle trin af partnerskabet. Dette inkluderer en bæredygtig forsyningskæde, som ikke kun dækker vores eget arbejde, men også arbejdet udført af vores netværk af leverandører.

I en verden med globalisering er det vitalt for os at opnå bæredygtighed i hele forsyningskæden. Virksomhederne i AVK-koncernen har derfor fastsat en række standarder, som vores leverandører skal overholde for at blive certificerede leverandører.

Vi samarbejder med ansvarlige partnere, som har høje etiske standarder og overholder international lovgivning. Vi respekterer naturligvis alle restriktioner mod børnearbejde gennem hele forsyningskæden og accepterer ikke diskrimination i ansættelse og beskæftigelse.

FN's Global Compact-principper 

I AVK-koncernen ved vi, at global tilstedeværelse kræver høje etiske standarder. FN’s ti Global Compact principper afspejles derfor i vores organisation og i alle vores foretagender.

De ti principper:

 • Virksomheden bør støtte og respektere beskyttelsen af internationalt erklærede menneskerettigheder
 • Virksomheden bør sikre, at den ikke medvirker til krænkelser af menneskerettighederne
 • Virksomheden bør opretholde foreningsfriheden og effektivt anerkende retten til kollektiv forhandling
 • Virksomheden bør støtte udryddelsen af alle former for tvangsarbejde
 • Virksomheden bør støtte effektiv afskaffelse af børnearbejde
 • Virksomheden bør afskaffe diskrimination i relation til arbejds- og ansættelsesforhold
 • Virksomheden bør støtte en forsigtighedstilgang til miljømæssige udfordringer
 • Virksomheden bør tage initiativ til at fremme større miljømæssig ansvarlighed
 • Virksomheden bør opfordre til udvikling og spredning af miljøvenlige teknologier
 • Virksomheden bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse

 

Download

AVK bæredygtighedsrapport 2019

Bæredygtighed har altid ligget dybt forankret i vores DNA, og vi har fokus på genbrug af restprodukter fra vores produktion. Med indførelsen af FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling spiller vores produkter en endnu større rolle - især i forhold til mål nr. 6, der handler om adgang til rent vand og ordnede sanitetsforhold.
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved at besøge vores hjemmeside giver du samtykke til, at vi bruger cookies som beskrevet i vores privatlivspolitik.