Vælg den rigtige kobling

De mange forskellige typer koblinger og adaptere kan synes at overlappe med hensyn til applikation og installation. Det kan give en bedre forståelse at inddele de forskellige typer kan dog inddeles i to primære kategorier – dedikerede og universelle – som igen kan inddeles i trækfaste og ikke-trækfaste. Det resulterer i fire hovedkategorier.

Dedikerede koblinger, ikke-trækfaste 

Disse koblinger er de mest simple i design, kan kun anvendes på bestemte rørmaterialer med en given udvendig diameter, og tillader ikke afvigelser på den udvendige rørdiameter. Som følge af det simple design anvendes disse koblinger ofte i situationer, hvor der ikke er behov for trækfaste koblinger. Det vil typisk være på nye installationer, hvor rørledningen er forbundet til andre rør eller stabiliseret på anden vis f.eks. ved opfyldning med beton. De begrænsede anvendelsesmuligheder og det simple design resulterer typisk i en lav pris.

AVK-produkter i denne kategori er kombiflanger serie 05/62 til PVC rør, serie 05/66 til duktiljernsrør og serie 05/C til stålrør

Dedikerede koblinger, ikke-trækfaste

Dedikerede koblinger, trækfaste

De trækfaste koblinger er designet til at modstå det træk, der opstår i røret ved det indvendige tryk og det mekaniske træk fra installationen. Denne type koblinger er normalt udstyret med gribetænder placeret sammen med pakningen. Gribetænderne komprimeres rundt om røret, når pakningen spændes og giver fuld modstand mod træk i røret. Normalt er dedikerede, trækfaste koblinger det foretrukne valg, når man installerer nye rør i en åben brønd uden bagstøbning, og når de ønsker at trykteste rørledningen før den dækkes med jord.

AVK-produkter i denne kategori er kombi-flanger serie 05/60 til PE/PVC rør, serie 05/26 til duktiljernsrør, Supa Plus™ serie 621 lige koblinger, serie 623 flangeadaptere og serie 624 slutmuffer og Repico® Grip-koblinger serie 745/01 og serie 745/03.

Dedikerede trækfaste koblinger

Universale koblinger, ikke-trækfaste

En universal kobling tilbyder fleksibilitet med hensyn til valget af rørmateriale og også med hensyn til rørets udvendige diameter. Typisk varierer den ydre tolerance for røret fra 20 mm til 40 mm afhængigt af størrelsen på koblingen. På de fleste markeder er denne kobling kundernes foretrukne valg i situationer, hvor rør skal repareres eller erstattes i mindre sektioner. Eftersom gamle rør, der er installeret under jorden, i de fleste tilfælde repareres med nye rørmaterialer, skal koblingerne kunne anvendes til forskellige udvendige diametre inden for hver DN størrelse. De gamle rør holdes på plads af jorden, så der er sjældent brug for, at samlingen er trækfast.

AVK-produkter i denne kategori er Supa® serie 601 lige koblinger, serie 602 reducerede koblinger og serie 603 flangeadaptere samt Repico® Slip-koblinger serie 745/20 og serie 745/28.

Universale koblinger, ikke-trækfaste

Universale koblinger, trækfaste

Disse koblinger er de absolutte topprodukter inden for koblinger. De tilbyder både fleksibilitet i forhold til udvendig rørdiameter, og de kan modstå træk i røret fra det indvendige tryk og det mekaniske træk fra installationen. Disse to fordele gør produktet idéelt til større renoveringsprojekter, da koblingerne sikrer fuld trækfasthed på alle rørtyper og forhindrer røret i at bevæge sig under tryktest. Mange skifter fra universale ikke-trækfaste koblinger til universale trækfaste koblinger selv ved mindre renoveringsprojekter for at undgå at skulle have begge typer på lager.

AVK-produkter i denne kategori er Supa Maxi™ serie 631 lige koblinger, serie 632 reducerede koblinger, serie 633 flangeadaptere, serie 634 slutmuffer og serie 635 transitionskoblinger.

Universale og trækfaste koblinger

Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved at besøge vores hjemmeside giver du samtykke til, at vi bruger cookies som beskrevet i vores privatlivspolitik.