Vores historie

Fra lokal til global

I 1941 etablerede Aage Valdemar Kjær den lokale maskinforretning AVK. Det primære forretningsområde var produktion af kompressorer til køling og køleanlæg til kunder i hele Danmark.
Hans værdier var kvalitet, kontinuitet og gode kunderelationer. Han vidste, at produkterne var i orden, og han kunne derfor tilbyde lang garanti. Det er vigtige værdier, som jeg tog med, da jeg overtog maskinforretningen i 1970.

Med disse værdier er AVK vokset fra en lokal virksomhed med fem medarbejdere til en global koncern, som nu har kunder i hele verden og +4.800 medarbejdere.

Vores Expect...AVK brand hjælper os til at nå endnu længere. Vi skal forvente mere af os selv og levere løsninger, der ikke kun lever op til, men også overgår vores kunders forventninger. Jeg har tiltro til, at alle vores medarbejdere verden over vil gøre deres bedste for at leve op til disse mål.

Kvalitet, kontinuitet og gode kunderelationer skal sammen med forankringen tilbage i tiden også danne grundlag for vores værdier fremover. Så vil AVK i de kommende år fortsat være det sikre valg.

Niels Aage Kjær
Bestyrelsesformand i AVK Holding

 

AVK bliver international

Historien om AVK starter i 1941, da Aage Valdemar Kjær åbner en lokal maskinforretning. I 1970'erne overtager hans søn, Niels Aage Kjær, forretningen og udvikler den første skydeventil.

Produktionen af ventiler sættes i gang og gennem 1970'erne stiger efterspørgslen hurtigt, og vi begynder at eksportere til Norge, Sverige, Finland, Holland, Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien og Storbritannien. Vi starter vores egen gummiproduktion på AVK Gummi A/S i Danmark.

I løbet af 1990'erne overtager AVK fabrikker og salgsselskaber i Frankrig, Holland og Sydafrika og åbner salgsselskaber Hong Kong, Polen og på Filippinerne. AVK eksporterer nu også til Saudi Arabien, Fjernøsten, Frankrig, Belgien, Spanien, Portugal, Ungarn, Canada, Sydafrika, Latinamerika, Australien, Baltikum, Israel, Grækenland, Kroatien, Slovenien, Tjekkiet, Bulgarien og Slovakiet.

1941

AVK Maskinfabrik A/S grundlægges i Galten af Aage Valdemar Kjær.

70'erne

AVK starter egen gummiproduktion i AVK Gummi A/S. Der etableres en fabrik i Storbritannien og salgsselskaber i Danmark og Holland.

80'erne

Ventilfabrikker etableres i Danmark, USA og Saudi Arabien. I Danmark opkøbes fabrik, som bliver til AVK Tooling A/S, og Flonidan Gas Division A/S etableres. Salgsselskaber etableres i Storbritannien og Norge.

90'erne

Fabrikker etableres i Polen og Australien, og virksomheder opkøbes i Storbritannien, Holland og Frankrig. Salgsselskaber etableres i Belgien, Frankrig, Spanien, Sydafrika, Hong Kong, Polen og Filippinerne, og AVK indgår de første licensaftaler.

AVK bliver global

Fra 2000 udvider AVK eksporten til også at omfatte Rusland, Hviderusland, Ukraine, Cambodia, Kasakhstan, Kosovo, Bosnien-Hercegovina og Tyrkiet. Vi overtager virksomheder i Danmark, Sverige, Tyskland, Schweiz, Holland, Tjekkiet, Italien, Storbritannien, Brasilien og Indien og overtager aktier i en japansk virksomhed.

I de kommende år frem til i dag har vi øget fokus på investeringer og opkøb og overtager flere virksomheder i Tyskland, Spanien, Storbritannien, Australien, Brasilien, Sydafrika og Forenede Arabiske Emirater.

Download en PDF-version af vores tidslinje.

00'erne

Fabrik etableres i Kina, og virksomheder overtages i Danmark, Tyskland, Holland, Tjekkiet, Storbritannien, Schweiz, Malaysia og Japan. Salgsselskaber etableres i Sverige, Tyskland, Italien, Brasilien, Kina og Indien.

10'erne

Fabrikker etableres i Indien, Kasakhstan og Brasilien, og AVK Advanced Castings etableres i Kina. Virksomheder overtages i Tyskland, Storbritannien, Spanien, Italien, Australien, Sydafrika, Brasilien og Forenede Arabiske Emirater.

2024

AVK-gruppen tæller nu flere end 4800 medarbejdere og mere end 100 selskaber.

>>

Fuldt fokus på udvikling af endnu flere intelligente, effektive og bæredygtige løsninger.