Trykregulering

Kontrol og regulering af trykket i vandforsyningen kan give besparelser på ressourcer, energi og vand.

Trykregulering betragtes som den mest fordelagtige og mest omkostningseffektive metode til håndtering af lækager. De fleste rørbrud opstår ikke udelukkende som følge af højt tryk, men ofte fordi konstante ændringer i trykket tvinger rørsystemet til hele tiden at udvide sig og trække sig sammen, hvilket kan medføre brud.

Forholdet mellem trykket og forekomsten af lækager er således, at jo højere eller lavere tryk, desto højere eller lavere forekomst af lækager.

Trykket bør holdes på et minimum, uden at det giver forstyrrelser for forbrugerne. Der er for eksempel ingen grund til at opretholde samme høje tryk om natten som om dagen, hvor behovet for vand er højere.

Den mest almindelige og omkostningseffektive metode til at regulere trykket er at bruge trykreducerende ventiler, som reducerer et højt indløbstryk til et lavere udløbstryk. Ved at anvende reguleringsventiler med programmerbar styring kan trykket i zonen justeres i henhold til realtidsdata indsamlet på strategiske steder i forsyningsnettet og dermed tilpasses de faktiske behov.

Case

Første sektionsbrønd installeret i stort trykstyringsprojekt

Det er ikke en nem opgave at levere strøm til brønde i et vandforsyningsnet under jorden. Det viste sig også at være tilfældet for Strømmen Vandværk i Randers.

Indblik

Reguleringsventiler

Reguleringsventiler kan bidrage til reduceret vandspild forårsaget af lækager og kan medvirke til en effektiv håndtering af vandforsyningen. Risikoen for vandslag og rørbrud reduceres ved at holde et konstant tryk, flow eller niveau, selvom der sker ændringer i forsyningsnettet. Det giver besparelser for vandværkerne, som derved kan reducere mængden af vandspild.

download brochure

Non-revenue water

En bæredygtig tilgang til forsyningen af rent vand er på langt sigt ikke en udgift, men en indtægt - for forsyningerne og forbrugerne (engelsk)
Vi bruger cookies til at forbedre hjemmesiden og give dig den bedste brugeroplevelse. Ved at besøge vores hjemmeside giver du samtykke til, at vi bruger cookies som beskrevet i vores privatlivspolitik.