Supa Maxi™ trækfaste universale koblinger til gasforsyning

Supa Maxi™ sætter en ny standard

Supa Maxi™ omfatter et komplet sortiment af universale og trækfaste koblinger iht. EN 14525 til vand-, gas- og spildevandsapplikationer. Sortimentet til gasforsyning består af lige koblinger og flangeadaptere i DN50-400 og slutmuffer og reducerede koblinger i DN50-300. Det patenterede SupaGrip™-tætningssystem med fleksibel klemkrans kombineret med det unikke trækfaste SupaGrip™-design giver uovertruffen tæthed og trækfasthed på alle rørstørrelser og rørmaterialer.

Fleksibel klemkrans giver solid støtte til pakning

SupaGrip™ giver fuld støtte til pakningen, selv på minimumsrørstørrelserne inden for tolerancerækken og ved anvendelse på ovale rør. Den fleksible klemkrans er designet til at trække sig sammen og følge den ydre rørdiameter. Det giver en solid støtte til pakningen og fuld afvinkling kan opnås.

Når boltene tilspændes, bevæger klemdelene og boltene sig indad og sikrer, at pakningen tætner omkring røret, og at gribetænderne fæstnes i rørets overflade.

Trækfasthed på alle rørtyper

Optimalt greb og trækfasthed på alle rørmaterialer sikres ved hjælp af to forskellige metalgribetænder - messing RG5 til PE- og PVC-rør og hærdet rustfrit stål til jern- og stålrør.

Gribetænderne er fæstnet med stifter på klemkransen for at sikre maksimal holdbarhed. Kvalitetsmaterialer sikrer, at tætningen ikke mister kompression over tid, og at koblingen forbliver trækfast.

Spar tid på installationen

Koblingerne muliggør ±4° afvinkling på hver side (ialt 8°) op til et maksimalt tryk på 16 bar. Indstiksdybdens store tolerancer tillader, at røret er skåret en anelse skævt. Dette giver en simpel installation uden behov for præcis justering. Alle koblinger med en vægt over 10 kg er designet med et løfteøje i koblingshuset for let og ergonomisk håndtering.

Optimeret boltedesign

Boltenes design er optimeret til hurtig og let montering. Antallet af bolte er holdt på et absolut minimum, og de er alle standardbolte, så standardværktøj kan anvendes. Bolte og møtrikker er antifriktionsbelagte for at forhindre koldsvejsning. Boltene tilspændes fra koblingssiden for at lette installationen, når pladsen i rørgraven er begrænset. Gevindene er beskyttede af den permanente beskyttelseskappe. Møtrikkerne er omsluttet af klemdelene og beskyttelseskappen for at sikre, at de ikke falder af, når boltene løsnes. Efterspænding af boltene er ikke nødvendig takket være fuldmetal SupaGrip™ tætningssystemet.

Permanent beskyttelseskappe

Under håndtering dækker midten af beskyttelseskappen gribetænderne og forhindrer snavs i at sætte sig i koblingen. Når midterstykket fjernes, er koblingen klar til installation.

Materialer af høj kvalitet

  • Koblingerne er designet med koblingshus af duktiljern og klemkranse af støbestål med epoxycoating i overensstemmelse med DIN 3476-1 og EN 14901, GSK godkendt. 
  • Pakninger af NBR gummi er godkendt af DVGW og Gastec 
  • Bolte og skiver er af rustfrit stål A2 som standard og som tilvalg af A4. Møtrikker er af syrefast rustfrit stål A4. 
  • Gribetænderne er af messing RG5 og hærdet rustfrit stål og er monteret med stifter af polyamid. 
  • Den permanente beskyttelseskappe af genanvendeligt PE er gul for gasapplikationer.