Supa Maxi™-cases

Som inspiration har vi her samlet nogle cases, hvor der er anvendt Supa Maxi™-koblinger.

Supa Maxi™ viser sit værd

Mindre end to måneder efter introduktionen af vores nye trækfaste multi-tolerante kobling viste Supa Maxi™ sit værd.

En sen aften blev en lækage opdaget på en Ø250 mm PN16 PE-hovedvandledning til brandhaner. En samling mellem en elektrofitting og et T-stykke var gået fra hinanden. Lækagen var synlig, og snart var grøften halvt fyldt med vand. På grund af vand i rørsystemet var det ikke muligt at bruge elektrofittings til reparation. Desuden var rørledningen i PN16, og kun få trækfaste koblinger kan bruges til dette tryk. Entreprenøren havde problemer, da han omkring kl. 23 ringede til Allan Poulsen fra Vatech 2000.

Vatech 2000 kunne levere de ønskede Supa Maxi™-koblinger. En lokal leverandør af PE-rør leverede et T-stykke til at erstatte det gamle, og kort efter var koblingerne installeret på hovedvandledningen, tryktestet og godkendt. Den forløsende kommentar fra ingeniøren i felten var: "Det er uden tvivl den letteste installation af en kobling, jeg nogensinde har foretaget - vi vil bruge denne som vores standardkobling fremover”.

Supa Maxi™-koblinger brugt ved renovation af Peugeot Citröen’s brandbekæmpelsesnetværk

Supa Maxi™ er en kobling med mange egenskaber, hvilket gør den brugbar til flere forskellige installationer.

Da Peugeot Citröen's fabrik i Moselle skulle have renoveret deres brandbekæmpelsesnetværk, var Supa Maxi™ universale trækfaste koblinger med i overvejelserne. Fordele og ulemper blev vurderet og på trods af, at Supa Maxi™ er dyrere sammenlignet med både konkurrerende koblinger og vores egne Supa-koblinger og combi-flanger, viste det sig at være den bedste løsning.

Muligheden for at kunne samle rør af forskellige materialer og hurtig levering og installation gjorde, at Supa Maxi™ var den optimale løsning for denne specifikke applikation. Udover produktets alsidighed, var døgnservice fra AVK Frankrig med til at afgøre valget.

I alt blev 50 Supa Maxi™-koblinger i DN200, DN250 og DN300 installeret i forbindelse med renovationen.

Dette viser, at prisen ikke nødvendigvis er afgørende, så længe det samlede udbud af kvalitet, funktionalitet og service giver værdi for kunden.

Renere vand i Katrineholm, Sverige

I Sverige har man fundet ud af, at udskiftning til nye vandrør giver renere vand til indbyggerne i Katrineholm og otte nærliggende byer.

Projektet startede med etableringen af et vandværk i Forssjö i januar 2010. På trods af en lang og hård vinter stod det færdigt blot halvandet år senere, hvor de nye rør kunne forbindes til det eksisterende system, og Katrineholms gamle rørledninger kunne kasseres.

Det nye forsyningsnetværk er cirka 25,5 km og for at frostsikre det, er det installeret i 1,5 meters dybde. Rørene dækker området omkring Katrineholm fra Hulta i vest til Flodafors og Sködinge i øst.

Vandet pumpes fra en sø i det sydlige Sverige til lokale dæmninger, hvor det filtreres gennem smeltevandsaflejringer, inden det kommer til det nye vandværk. Her renses det til rent drikkevand, som pumpes ud i forsyningsnetværket og til vandtårnet. Transporten af vandet fra søen til vandværket tager 2-3 måneder, og det har stor betydning for vandkvaliteten. Den lange transport gennem de filtrerende aflejringer gør vandet renere og koldere og giver en højere kvalitet.

Vi har leveret blødtættende skydeventiler og Supa Maxi™-koblinger til rørledningerne fra det nye vandværk til vandtårnet. Vandforsyningen i Katrineholm, Sörmland Vatten, er meget imponerede over kvaliteten af ventilerne og koblingerne, især vores Supa Maxi™-koblinger. De var glade for, at koblingerne blev leveret med en let forståelig montagevejledning og var monteret med løfteøjer og beskyttelseskapper, hvilket gjorde dem lette at håndtere.

Vandforsyningen er så tilfreds med produkterne og den service, vi har leveret, at vi siden har fortsat samarbejdet omkring et bredere produktsortiment.

AVK Supa Maxi™-produkter succesfuldt installeret i Sakarya, Tyrkiet

Sakarya ligger 150 km fra Istanbul og er en af de største kommuner i hovedstadsområdet. Området er kendt for Sapanca søen.

SASKI, vand- og spildevandsmyndighederne i Sakarya, valgte AVK-ventiler til en kritisk vandpumpeinstallation med et tryk på 25 bar. AVK-ventilerne blev hurtigt leveret og succesfuldt installeret.

Samme måned blev en skydeventil, der ikke virkede erstattet med en AVK serie 06/30 skydeventil, og en asbestcementsektion med en lækage blev let udskiftet med PVC-rør ved brug af en Supa MaxiTM universal kobling. Teknikerne var overraskede over, hvor hurtigt og let installationen gik.

Embedsmændene understregede effektiviteten af koblingen, specielt på asbestcementrør, og muligheden for at installere under våde forhold.