AVK Danmark A/S
SkulpturBy Galten 2017

AVK støtter kunstprojekt i Galten

24-05-2017

Fire nye skulpturer er dukket op på Søndergade ved Præstdam i Galten. De fire skulpturer er skakbrikker i stor størrelse - konge, løber, tårn og bonde - der stammer fra det skakspil, som HKH Prins Henrik for tre år siden udstillede på Aros sammen med H.M. Dronning Margrethe i den AVK-sponsorerede udstilling Pas de Deux Royal.

I originalstørrelsen er skakbrikkerne kun få centimeter høje, men de er nu skaleret op i 2 meters højde og støbt i bronze. De fire store figurer er nu placeret tæt ved AVK Holdings hovedkontor, hvor Prins Henriks skulptur ”Skaberens hånd” i forvejen står.  

Det betyder derfor meget for CEO Niels Aage Kjær, at AVK kan være med til at bringe kunsten til Galten og give borgerne en spændende og anderledes kunstoplevelse i nærmiljøet. 

De fire skakbrikker kommer i forbindelse med ”SkulpturBy Galten 2017” til at indgå i en samling af yderligere 12 skulpturer, som på lånebasis opstilles på centrale steder rundt om i Galten midtby. Initiativgruppen bag ”SkulpturBy Galten 2017” er lokale Galten-borgere: Mona Hald, Sonja Henriksen, og Tove Severinsen. Projektet støttes desuden af kommunen, Dansk Billedhuggersamfund, Kulturby Aarhus 2017 og andre gode kræfter. ”SkulpturBy Galten 2017” skydes i gang den 1. juni af borgmester Jørgen Gaarde og kulturformand Tage Nielsen. I forbindelse med udstillingen er der desuden et katalog udarbejdet af frivillige med støtte fra en række lokale virksomheder. De 12 skulpturer kan ses frem til udgangen af september. 

AVK’s fire ”skakbrikker” bliver formentlig stående ved Præstdam i en lidt længere periode.