AVK Danmark A/S

Den bedst mulige korrosionsbeskyttelse

Hovedparten af AVK’s produkter leveres som standard med indvendig og udvendig epoxycoating i henhold til DIN 30677-2 og GSK retningslinjer. Epoxy påføres manuelt eller ved dyppecoating. Inden coating slyngrenses alle støbte dele for at sikre optimal påføring af belægningen. Pulveret smelter, når det kommer i kontakt med de forvarmede komponenter og hærder, når komponenterne føres igennem køletunnellen kort efter coatingprocessen. AVK tilbyder også skydeventiler med udvendig PUR coating, som er udviklet til brug i gasrørledninger af stål med katodisk beskyttelse, men som også er et godt valg til installation i aggresiv jord. Endvidere, tilbyder vi skydeventiler med slidstærk indvendig emalje. Emaljerede ventiler giver fremragende beskyttelse mod krybende korrosion takket være den kemiske forbindelse mellem emaljen og duktiljernet.

Omfattende kontrol:
 • Kontrol af epoxycoatingens lagtykkelse

  Lagtykkelsen skal være minimum 250 μm iht. DIN 30677-2 og GSK krav.

 • Test for tværbinding

  For at opdage ufuldkommenheder i epoxycoatingen påføres methylisobutylketon, som aftørres med en klud efter 30 sekunder. Testoverfladen må ikke være mat eller udtværet, og kluden skal være ren.

 • Test af slagstyrke

  Epoxycoatingen testes ved at lade en cylinder i rustfrit stål falde på overfladen med en påvirkning på 5 Nm. Efterfølgende testes komponenten elektrisk, og der må ikke være sket brud på belægningen.

 • Pinhulstest af epoxy

  En detektor med børste-elektrode bruges til at afsløre og lokalisere porer i coatingen.

 • PUR lagtykkelse

  PUR coatingen består af minimum 1,5 mm polyuretan.

 • Pinhulstest af PUR coating

  Hver eneste PUR coatede ventil gennemgår en højspændingstest på 20.000 V for at sikre, at der ikke er pinhuller i belægningen.

 • Emailje lagtykkelse

  Emaljens lagtykkelse skal være mellem 200 μm og 600 μm iht. DEV.


Photo of GSK coating
  SLYNGRENSNING iht. ISO 12944-4
 EPOXYCOATING iht. DIN 30677-2

 EMALJE iht. DIN 3475  PUR COATING

Udover ovenstående tests udføres følgende tests i forbindelse med, at de uafhængige GSK myndigheder flere gange årligt overvåger og godkender vores coatingbehandling:

Vedhæftning: Vedhæftningen af pulvercoatingen testes på én plade for hvert coatinganlæg fire gange årligt ved brug af en afrivningstest iht. EN ISO 4624. Tykkelsen af coatingen på testpladen skal være mellem 250 μm og 400 μm. Testpladerne nedsænkes i deioniseret vand ved 90o C i syv dage og tørres derefter i en ovn i tre timer. Derefter er der en fase på tre til fem dage i normal atmosfære. I perioden, hvor testpladerne er nedsænkede i vand, må der ikke forekomme blæredannelser. Overfladen på testpladen affedtes og slibes med sandpapir. Den ru overflade renses med oliefri trykluft og rengøres igen. Vedhæftningen testes herefter med en trækkraft på >12 N/mm².

Krybende korrosion: Tests for krybende korrosion udføres på en testplade for hvert coatinganlæg to gange årligt. Til denne test skal lagtykkelsen være mellem 250 μm og 600 μm. Efter testen er det vigtigt, at området, hvor coatingen løsner sig, har en radius på mindre end 10 mm.

Hvad er GSK?
GSK Quality Assurance Association for Heavy-Duty Corrosion Protection of Valves and Fittings with Powder Coating (GSK e.V.) er det internationale industrinetværk for virksomheder, der coater ventiler og fittings med epoxypulver. GSK tildeler RAL-GZ662 kvalitetsmærket (Gütezeichen) til virksomheder, der opfylder de strenge kvalitetssikringskrav i overensstemmelse med de gældende kvalitets- og inspektionsregulativer. Klik her for mere information